Home    Pyrrhus    De beste Strategos    Hannibal   Bestellen  Quiz  Biografie

Biografie

 

Foto: mei 2008
Forum Romanum (Rome)

Richard Evers is in 1968 geboren. Na gestudeerd te hebben op de universiteit te Eindhoven en de HBO hogere informatica heeft hij tijdens zijn vervangende dienstplicht bij de brandweer gewerkt. Hij weigerde dienstplicht uit afkeer voor oorlog.

Na een paar jaar programmeren zette hij zijn carriere verder als service manager en transitie manager bij Simac, een ICT dienstverlener. Daarnaast volgde hij een HBO opleiding geschiedenis in zijn vrije tijd.

Richard Evers' hart gaat uit naar de klassieke oudheid. Hij schreef op de middelbare school al een essay over het Romeinse leger. In zijn vrije tijd houdt hij zich het liefst bezig met het lezen van boeken van klassieke schrijvers en geschiedenisboeken.

Hij heeft meerdere artikelen geschreven voor het blad 'Ancient Warfare' over Sparta en Pyrrhus. Hij hielp ook mee aan het schrijven van een boek over de 'Successors of Alexander the Great' van Jeff Jonas. Maar zijn interesse ging verder en mondde uit in het schrijven van een historische roman over het leven van Pyrrhus, gevolgd door een boek over Hannibal.

De passie van Richard voor oorlogsvoering en wapens is een combinatie van afgrijzen en ongeloof voor de koude onpersoonlijkheid van oorlog, en bewondering voor het militaire genie en het doorzettingsvermogen tot het bittere einde van het individu. Die passie is ook terug te vinden in zijn werk.

Richard leeft met zijn vrouw Blanca, uit Paraguay, en zijn zonen Wolf en Arend in Noord-Brabant. Naast de tijd die hij met zijn familie besteedt schermt hij ook graag. 

 

 

Een review van andere historische romans in deze periode:

https://www.karwansaraypublishers.com/awblog/hellenistic-warfare-in-fiction/