Home    Pyrrhus    De beste Strategos    Hannibal   Bestellen  Quiz  Biografie

Bestel:  

 

 

     

 

Support independent publishing: Buy this book on Lulu.

   of hier:

 

 

 

700 pagina's
ISBN: 978-1-4092-7977-8

 

Bestel: Hannibals Toorn

 

     

Support independent publishing: Buy this book on Lulu.

of hier:

 

 

 

 

 

276 pagina's
ISBN: 978-1-291-61802-0

 

(De schrijver maakt geen winst op het boek. Richard Evers beschouwt het schrijven van dit boek, zoals
een echte epicurist betaamt, als volgt: het was leuk om te doen, en als vrienden,
kennissen en medemensen van dit plezier kunnen meegenieten, dan is dat het hoogst bereikbare doel
.)


Recensies van lezers:

 

Ik heb de boeken tijdens de zomer uitgelezen en je mag zeer trots zijn op je werk!

Het verhaal van Hannibal was mij al zeer bekend maar de meer persoonlijke invalshoek die je in je boek gebruikt maakt het zeer de moeite waard om het verhaal nog een keer mee te maken. De politieke processen en motieven van beide kanten meekrijgen vond ik ook erg interessant.

Het verhaal van Pyrrhus was mijn een stuk minder bekend. Het was een genot om uitgebreid kennis te maken met zijn levensverhaal. Waar Hannibal al vanaf jongs af aan mijn favoriete historische figuur is heeft je boek mij daar flink over aan het twijfelen gebracht. .

Hessel Idema

 

Ik heb net Pyrrhus deel II uitgelezen tijdens mijn vakantie in ItaliŽ. geniaal boek! Het verhaal sleurde mij gewoon mee. Een uitzonderlijke prestatie! Van harte gefeliciteerd met het resultaat.

Jeroen Klijs

 

Deze roman is zo geschreven dat je jezelf eenvoudig in die tijd kan wanen. Door een uitvoerige en nauwkeurige beschrijving van familie- en vriendsschapsbanden wordt je opgenomen binnen de vriendenkring van Pyrrhus. Ondanks de bekende afloop leek het daarom toch alsof je plotseling afscheid moest nemen van een naaste bekende. Een uitstekende historische roman zoals ik zelden ben tegengekomen, met een goed afgewogen mengeling van strategie, actie en verraad.

Don E.

 

Het is zeer interessant om de geschiedenis van Pyrrhus beter te leren kennen. De stijl waarin Richard Evers het beschrijft, doet me denken aan een ander boek, over Alexander "de Grote" ("de Verschrikkelijke" voor Perzen en IndiŽrs), van Manfredi Valerio Massimo.

Jos Dijkman

 

Een vlot geschreven boek dat een goede kijk geeft op het leven van Pyrrhus en de wereld waarin hij leefde met veel aandacht voor historische feiten. Een aanrader voor iedereen die geÔnteresseerd is in de klassieke oudheid.

Dennis Klinkenberg

 

Ik vond het een ontzettend knap boek over een groot oorlogsstrijder,
waarin het begin tot het einde boeiend was.  Nu ben ik aan het wachten op een tweede dik boek!

Will Ossevoort

 

Het boek neemt je op de eerste pagina in zijn greep en laat je niet meer los tot de laatste zin. Humor, romantiek, maar vooral grenzenloze spanning, waarbij de realistische beschrijving er voor zorgt dat je het voor je ogen ziet gebeuren. Tijdens de vele tochten, avonturen en veldslagen van Pyrrhus, voel je je steeds meer met hem verbonden. En als het einde nadert (je weet helaas hoe het met hem afloopt) bekruipt je steeds meer de heimelijke hoop, dat het toch een happy ending zal worden….. Maar er is nůg een overwinning van Pyrrhus: hij heeft mij voor zich gewonnen!

Frans E.